Jaa artikkeli

Uusi strategia

Kela pyrkii kohti visiotaan neljän strategisen tavoitteen avulla.
Kuva: Kela

Toiminta-ajatuksemme

Elämässä mukana – muutoksissa tukena

Arvomme

Ihmistä arvostava, osaava, yhteistyökykyinen, uudistuva

Kelan visio 2020

Toimintamme luo hyvinvointia yhteiskuntaan. Rakennamme palveluita sosiaaliturvan edelläkävijänä.


Strategiset tavoitteet

Pyrimme kohti visiotamme neljän strategisen tavoitteen avulla.

 1. Tarjoamme erinomaisen asiakaskokemuksen yhdenvertaisesti ja vastuullisesti
  Yhdenvertainen ja vastuullinen palvelu ja tehokas ratkaisutyö ovat toimintamme lähtökohdat.
  Kun jokainen asiakas saa oikea-aikaisesti ja kanavasta riippumatta ratkaisun juuri häntä koskevaan asiaan, saavutamme erinomaisen asiakaskokemuksen.Olemme valtakunnallinen palveluiden tuottaja ja sosiaaliturvan toimeenpanija.Pääsemme tavoitteeseemme ottamalla asiakkaat kiinteästi mukaan palveluiden kehitysprosessiin. Samalla tehostamme palvelukokemusta antamalla mahdollisuuden digitalisaatiolle, automaatiolle ja robotiikalle. Asiakkaille näkyy Kelan prosesseista vain se osa, jota hän kulloinkin tarvitsee.
 2. Olemme vahva sosiaali- ja terveystiedon osaaja
  Laajennamme hyödynnettävän sosiaali- ja terveystiedon määrää.
  Siten pystymme palvelemaan kumppaneitamme yhä kattavammin ja työskentelemme aktiivisesti verkostoissa. Kelan tutkimus, tilastot ja analyysit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Hyödyntämällä kansallista asiakastietoa voimme tarjota asiakkaille helppokäyttöisiä ja nopeita palveluita.
 3. Olemme aloitteellinen ja arvostettu toimija yhteiskunnassa
  Lisäämme hyvinvointia vaikuttavalla ja läpinäkyvällä vuorovaikutuksella. Perustulokokeilu on tästä esimerkki. Toimintaympäristömme ulottuu Pohjoismaihin ja EU:hun. Siksi kansainvälisesti integroitavien järjestelmien kehittäminen on tärkeää.
 4. Uudistamme työtämme ja työolojamme
  Työn tekemisen tavat ja tehtävät muuttuvat jatkuvasti. Siksi uudistamme kestävästi työn muotoja ja olosuhteita. Haluamme olla julkishallinnon kiinnostavin työpaikka ja esimerkki hyvästä työhyvinvoinnista. Tarjoamme mielekkään työympäristön, jossa tehokkuuteen ja tuottavuuteen pyritään kannustamalla.